Het weken met PVC vloeren in huis is sterk in trek. Dat is vooral ook te danken aan het feit dat deze vloeren op allerlei manieren te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een bepaald ander materiaal na te bootsen, maar dan wel met een veel sterkere vloer. Dat is juist ook de reden van de groei in populariteit. Doordat er veel meer mee mogelijk is, is het wel heel interessant om ermee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om het op een houten vloer te laten lijken.

Lijken op natuurmaterialen

Als het over PVC vloeren die in huis worden gekozen gaat, dan zijn vooral de soorten die lijken op natuurlijke materialen heel populair. Zoals gezegd is de houtlook daar een voorbeeld van. Een andere populaire vorm is de uitstraling van natuursteen of marmer. Je kunt het namelijk net zo laten lijken als dat je doet met plavuizen. Alleen dan met allerlei aantrekkelijke voordelen eraan gekoppeld. Dat maakt het alleen maar leuker om ermee aan de slag te gaan. Er zijn steeds meer mogelijkheden en het gaat er ook alleen maar beter uitzien. Dat is de moeite meer dan waard.

Kiezen voor de laminaatvorm

Misschien wel de meest populaire vorm als het gaat om PVC vloeren, is het laminaat. Dit is gewoon een vorm van kliklaminaat die je heel gemakkelijk en snel kunt leggen. Het is lekker hard en gemakkelijk op een onderlaag of egale ondervloer te leggen. Doordat je de stroken aan elkaar kunt klikken ben je er ook zo mee klaar en ziet het er ook gelijk goed uit. Dit zijn de grote voordelen waar je van wilt profiteren. Het is dus ook niet vreemd dat juist deze vloer veel gekozen wordt om te leggen in bijvoorbeeld woonkamers.

Andere vormen van leggen

De PVC vloeren met het kliksysteem worden veel gekozen. Dat is te danken aan het feit dat ze zo simpel te leggen zijn en dat de meeste mensen dit dus gewoon zelf kunnen. Het is wel heel fijn om te weten dat er ook andere vormen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld stroken en tegels van PVC die gelijmd kunnen worden. Dit is echter vooral een taak voor specialisten. Hoewel je dit wel zelf moet kunnen, kan je ervan uitgaan dat de specialist dit beter doet. Daardoor komt de vloer er mooi strak uit te zien en kan je hier veel langer plezier van hebben.

Vorm en uitstraling kiezen

Wanneer je zelf PVC vloeren in huis wilt, dan is het dus eigenlijk zaak om twee dingen uit te zoeken. In de eerste plaats kijk je naar de uitstraling. Wat voor soort look wil je en wat past daar het beste bij? Doordat nagenoeg alles te krijgen is, mot elke look haalbaar zijn. Daarnaast kijk je naar de vorm. Wil je de vloer klikken of plakken? Wanneer je dat ook bepaalt hebt, wordt het wel heel gemakkelijk om de ruimte helemaal naar je zin te maken. Zoek dit dus altijd rustig uit.

LAB21 is de PVC vloer specialist.