Het uitzoeken van een nieuwe vloer is niet gemakkelijk en vaak gaat hier veel tijd overheen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan een parketvloer, PVC vloeren, Floorify vloeren, gietvloeren en tegelvloeren. Maar je moet ook kijken naar kleden en andere decoraties. Issavloeren heeft hier een groot aanbod in.

Badkamer en keuken

Veel mensen willen niet dat in het hele huis dezelfde vloer ligt. Daarom is het handig om te weten in welke ruimte welke type vloer kan. In een keuken en badkamer wordt vaak aangeraden om een vocht- en vuilbestendige vloer nodig. Dit zijn vaak gietvloeren of tegelvloeren. Een gietvloer is geschikt voor intensieve belasting, waardoor er nauwelijks schade aan de vloer komt en nog een pluspunt, de vloer zal altijd warm onder je voeten aanvoelen. Al helemaal als je hieronder vloerverwarming plaatst. Je kan hier kiezen uit een beton gietvloer, een betonlook gietvloer of een PU gietvloer.

Een andere goede optie is een tegelvloer. Deze vloer heeft relatief weinig onderhoud nodig en kan gemakkelijk schoongemaakt worden. In combinatie met duurzame materialen en een groot kleurenpalet kan ook deze vloer voor een uniek en tijdloos karakter.

Woonkamer

In de woonkamer kan bijna alles liggen. Vaak zie je een parketvloer. Een parketvloer is tijdloos en door de natuurlijke tinten past het altijd bij het interieur. Er zijn tallozen houtsoorten, stijlen, kleuren en patronen om uit te kiezen en daarbij zijn de vloeren afgewerkt met een lage UV-olie, waardoor de vloer nauwelijks om onderhoud vraagt.

Mocht een parketvloer buiten budget vallen is wellicht een Floorify vloer een goed optie. Floorify vloeren zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en lijken net op een echte houten vloer. Mocht je liever een beton vloer willen kan de floorify vloer deze uitstraling ook nemen.

Slaapkamer

In de slaapkamer draait het vooral om comfort. Hier wil je uit bed stappen en iets zachts aan je voeten voelen, daarom zie je vaak tapijt terug in de slaapkamer. Maar ook zie je laminaat of pvc terug. Dit is vaak ook met vloerverwarming.

Wie gaan de vloer gebruiken?

Om een goede keuze te maken in wat voor vloer je nodig hebt moet er gekeken worden wie er in het huis wonen. Denk hierbij aan kinderen of huisdieren. Bij kinderen is geluiddemping door het huis vaak fijn, maar mocht je in een appartement wonen kan dit ook fijn zijn voor de onderburen. Het is goed om een lijstje te maken met punten die belangrijk zijn voor jou, zodat je hier rekening mee gaat houden als je een vloer gaat zoeken.

Accessoires en decoratie

Maar het gaat niet alleen maar over de vloer. Op de vloer kan je ook een vloerkleed leggen. Mocht je geen vloerverwarming willen kan dit een goede vervanger zijn. Vloerkleden kunnen in elke ruimte van het huis liggen en verschillende functies hebben. Het kan leuk staan voor in de woonkamer. Fijn aanvoelen als je net je bed uitkomt en je voeten droog maken als je in de badkamer staat.

Bij een vloer uitkiezen komt veel kijken. Er is veel opties, waarbij er goede keuzes moeten worden gemaakt. Issa Vloeren heeft een groot aanbod en helpt met deze keuzes maken.